zondag 20 november 2011

Weekweetjes 21/11-02/12: TOET TOET, hier komt de stoomboot!


Hallo iedereen!
De 2 middagen voor de grootouders zitten erop. We zijn er allemaal een beetje moe van geworden, hoog tijd dus voor een spetterend thema!
Wat dacht je van “TOET TOET, hier komt de stoomboot!”
Enkele enthousiastelingen lopen al een hele week sinterklaasliedjes te zingen, het werd dus echt wel tijd om met dit thema te beginnen. Vrijdagmiddag haalden we onze stoomboot van de zolder en veranderden we onze volledige klas in een Sinterklaasklas…

Lekker gezellige drukte! Bij een stoomboot horen natuurlijk ook pakjes en een schoorsteen, hier zullen we maandag nog even aan moeten werken vooraleer alles in orde is. We kunnen onszelf verkleden in Sint of Piet, we gaan varen met onze boot, we delen cadeautjes uit, we oefenen om op het dak te kunnen stappen,…
Voor de harde werkers maakte ik al hele leuke puzzels, zoekblaadjes,en andere spelletjes klaar.
De schoendoos die jullie mochten meebrengen toveren we om in een stoomboot en iedereen maakt deze week of volgende week ook een grote sinterklaasstaf!

Vrijdagvoormiddag  2 december komt de Sint met zijn pieten op bezoek bij ons op school. Wij zullen enkele kunstjes laten zien met onze zelfgeknutselde staffen, het zal fantastisch zijn! Zou hij een cadeautje meebrengen??? Daar horen jullie later nog wel van!

Lieve groetjes,
Juf Kaat