vrijdag 6 januari 2012

Weekweetjes 9-20/01/12: een beetje techniek in onze klas!


 Alles dat rolt en alles dat draait vinden wij reuze interessant! En net daarom gaan we ons hier een tweetal weekjes in verdiepen!
In de gang zetten we een zwembad dat we volledig vullen met ballen en waar we een gatenmuur tegenzetten. In deze gaten stoppen we buizen waar we onze ballen kunnen doorgooien. De buizen zijn niet allemaal even breed, en onze ballen zijn niet allemaal even groot. Passen maar!

We gaan experimenteren met materialen die kunnen rollen of kunnen draaien. Ik denk hierbij aan tollen,  muziekdozen, een slazwierder, windmolentjes,een oude koffiemolen, balletjes, ballonnen,buisjes,… we stoppen al deze spullen in onze “draaikoffer!”
Heeft er iemand thuis VEILIGE draaispullen, breng ze gerust mee naar de klas!
Er komt ook een oude platenspeler in de klas, even kijken of er iemand is van de nieuwe generatie die dat nog kent… We kunnen luisteren naar muziek, en ook schilderen met behulp van dit oude ding!

We toveren appelsientjes om in vitamientjes met appelsienpersers, draaien maar!
Wie wil kan knikkers laten rollen in de verf, of met auto’s door de verf rijden, wie liever helpt bij het bouwen van een grote knikkerbaan met buizen kan hiervoor kiezen!
Ook zullen we een tafel hebben met echte vijzen en schroevendraaiers! Dit hoekje gaat enkel open  als de juf of tante Kim erbij kan blijven…

Op woensdag 11 januari mogen de kleuters hun fiets meebrengen. We doen onze jas aan, zetten onze muts op ons hoofd en bevestigen speelkaarten aan onze fietswielen. Zien we hoe een fietswiel draait? De kaarten botsen tegen onze spaken en we zijn weg met onze brommers!
Als het regent hoef je de fiets niet mee te brengen, dan stellen we het een weekje uit! We hebben ook enkele fietsen op school…het is geen ramp als je hem niet kan meebrengen.

En het blijft hier niet bij, er staat nog veel meer te gebeuren in de klas, maar sommige dingen mogen ook wel eens een verrassing blijven!

Met liefs!