zaterdag 19 januari 2013

Weekweetjes 14-25/01/13: Snotterdesnotterdesnotterdesnot!



Ai ai ai, Hip toch! Hij voelt zich niet zo lekker... Hoge koorts, een hoestje, hij wil niet meer eten, wat is er nu toch aan de hand? Hoog tijd voor een doktersbezoekje!
Hip heeft een zware verkoudheid zegt dokter Bram....we zullen hem dus goed moeten verzorgen deze week. Dat komt ervan hé Hip als je stiekem in de sneeuw gaat spelen zonder jas!

Om Hip de optimale verzorging te kunnen geven, bouwen we een ziekenhuis in de klas met een wachtzaal, een bureau, ziekenbedden, een apotheek,...
Op maandag starten we met een gek toneel. Zou dat eigenlijk wel een dokter zijn die langskomt in de klas, of eerder een gekke clown met een dokterstas?

In de bouwhoek maken we een ziekenhuis van Duplo, het zal daar een drukte zijn met al die ziekenwagens! We openen ook een "ziekenhuis-bibliotheek" in de klas, hiervoor gebruiken we een lekker zachte zetel met kussentjes en natuurlijk ook heerlijk warme fleece-dekentjes. Wedden dat onze boekenhoek een topper is?
Heb je ook nog boekjes over ziek zijn, het ziekenhuis of de dokter? Breng gerust mee hoor....

We zullen deze week of volgende week ook een siroopjestafel openen, waar we met spuitjes, gekleurd water, kruiden en flesjes kunnen experimenteren. Beslist een vuile en natte boel, maar o zo leuk! Wie kan het recept volgen om de juiste siroop te maken? We leren ook veel woorden bij zoals stethoscoop, koortsthermometer, spatel, pleister, verband,...
We doen nog veel meer, te veel om hier allemaal op te noemen. Kom volgend weekend nog maar eens piepen op de blog, dan zal je al een heleboel foto's kunnen zien!