donderdag 2 oktober 2014

Weekweetjes 6 tot 24 oktober: Heksje Mimi viert griezelfeest!

Heksje Mimi is niet zomaar een heksje. Ze is het allerliefste heksje van de hele wereld en ze kan ontzettend goed toveren! Heksje Mimi gaat dan ook naar de toverschool. Vanuit haar kleine rode huisje heeft ze een mailtje verzonden naar onze klas met een erg leuke verrassing in… Mimi komt logeren en wel voor 3 weken! 
Zij zal onze klas mee helpen “omtoveren” in een echte toverschool. Mimi woont in een huisje aan de rand van het bos. Ze kan ons heel veel leren over het bos, ook over de bosdieren, de bomen en hun vruchten en meer nog….ze wil er ons graag mee leren toveren! Daarom zal Mimi ook met ons meegaan op uitstap naar het Heidebos in Moerbeke. Dat wordt vast en zeker een supertoffe woensdag!


De eerste week maken we het op maandag gezellig donker in de klas, we steken de kaarsjes aan en luisteren naar heksenmuziek (lieve heksenmuziek hoor…). We bekijken het mailtje van Mimi en komen zo te weten dat ze op woensdag toekomt! Zouden heksjes ook in een bedje slapen of op hun bezem? Wat zouden heksjes eten? Slaapt Mimi als het donker is, of als het licht is? Zoveel vragen!
Misschien starten we dan maar het beste met een verhaaltje van Mimi! Zo komen we zeker veel te weten!

De tweede week zal Mimi ons meenemen naar het kleine bosje naast onze school, we spelen een bosspel, houden een herfstconcert met takjes en nootjes, maken toverdrankjes in de klas met alles wat we in het bos konden vinden, gaan aan het werk met puzzels die Mimi meebracht, en leren veel over  haar bosvrienden.

De derde week houden we op vrijdag een griezelfeest. Veel werk dus bij de voorbereidingen! Maar geen paniek, we hebben een hele week. Samen maken we er een gigantisch leuk griezelfeest van!



Samen met jullie kleuters maak ik er 3 toffe weken van!
Alvast bedankt voor jullie vertrouwen!
Lieve groeten,
Juf Kaat




Belangrijk!
Woensdag 22 oktober gaan we naar het Heidebos in Moerbeke.
Ik zoek ouders die ons naar het bos willen brengen en/of ons ook willen komen halen.
De brieven worden zo snel mogelijk meegegeven.
Alvast bedankt!