zondag 18 januari 2015

Weekweetjes 19 - 30 januari 2015: Ai ai ai, Hipje is ziek!




Ai ai ai, Hip toch! Hij voelt zich niet zo lekker… Hoge koorts, een hoestje, hij wil geen graantjes meer eten, wat is er nu toch aan de hand? Hoog tijd voor een doktersbezoekje!
Hip heeft een zware verkoudheid zegt de dokter…we zullen hem dus goed moeten verzorgen deze week. Dat komt ervan hé Hip als je stiekem buiten gaat spelen zonder muts en sjaal!

Op maandag starten we met een gek toneel. Zou dat eigenlijk wel een dokter zijn die langskomt in de klas, of eerder een gekke clown met een doktersjas?


Om Hip de optimale verzorging te kunnen geven bouwen we een ziekenhuis in de klas met een wachtzaal, een bureau, ziekenbedden, een apotheek,…

Ook draakje snottebel komt langs, zij leert ons hoe we ons neusje moeten snuiten. De autohoek wordt een ambulancehoek met plaats voor wel 10 ambulances, groot en klein! We spelen met spuitjes, leren veel nieuwe woorden, liedjes en versjes en maken een groepswerk met de volledige klas.
In de loop van het thema komt er ook een echte dokter naar onze school, de opa van Marie-Lou (juf Sylvie) komt eens langs met zijn dokterstas! Leuk!