donderdag 6 januari 2011

Verse weekweetjes 10-14/01/11

Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

Hopelijk zijn de nieuwjaarsbrieven goed gelukt! Toch niet te veel accidenten met onze gevaarlijke vuurwerkdozen hoop ik…

Dat is ook alweer achter de rug, hoog tijd dus om terug vooruit te kijken!
Hier zijn we weer met verse weekweetjes!

Maandag starten we met een lekker- gezond en feestelijk weekje!

We werken namelijk rond het boek “ Rupsje nooitgenoeg van Eric Carle.” Een prachtig boek over een Rupsje dat wordt geboren met een reuzenhonger…
Op maandag eet hij zich dwars door een appel heen, op dinsdag door 2 peren, op woensdag door drie pruimen,…op zaterdag eet hij chocoladetaart, worstjes, kaas,roomijs, zure bommen, lolly’s en nog veel meer. Dit valt een beetje tegen, zijn buikje doet erg pijn, op zondag houdt hij het gewoon bij een blaadje en dan bouwt hij een cocon voor zichzelf…en raad eens wat, hij wordt een prachtige vlinder!
Je ziet het er zit erg veel kennis verscholen in dit boek, we herhalen de kleuren,we leren tellen, we zoeken en vinden een logische volgorde, we leren wat gezond is en wat niet, en we leren te genieten van een verhaal op verschillende manieren. Zo starten we op maandag met een poppenspel, ik zorg voor Rupsje nooitgenoeg en alle andere attributen en we maken er een spetterende start van…
Later in de week kijken we ook nog eens naar een film van ons lieve rupsje, we vertellen het verhaal met grote prenten, met echte materialen en uiteindelijk ook met het gewone boek.
Ook onze computerhoek gaat terug open, daar kunnen we zelf met de muis klikken om naar het verhaal te luisteren en te kijken.
We spelen een voelspel,( We verstoppen fruit in een voeldoos, kan jij raden wat je voelt?)we gaan ook proeven van al dat lekkere fruit waarvan Rupsje nooitgenoeg smult, we bouwen een verteltafel waar de kinderen zelf het verhaal kunnen naspelen met de materialen, we bouwen een 2-kleurenrups met blokken en parels en we doen nog zoveel meer!

Donderdag gaan we naar de winkel want……..vrijdag is het feest! En in de winkel doen we lekker alles zelf, we nemen zelf een mand of kar, we vullen zelf onze zakjes , we wegen op de weegschaal en daarna gaan we ook zelf betalen.
Op vrijdagvoormiddag maken we lekkere (uiteraard!) rupsen! We maken groene bollen met isomo en prikken hier onze lekkere fruitsatés in.
In de namiddag is er namelijk een nieuwjaarsreceptie (lees nieuwjaarsfuif) voor alle kleuters van onze school, elke klas zorgt voor een hapje, de derdekleuterklassers zorgen voor de cocktail en de juffen…die zorgen voor de muziek en de ambiance!

OVERZICHT VAN DE KOMENDE THEMA’S:
Week van 10-14/01: MMMmmmmmm Rupsje nooitgenoeg
Week van 17-21/01: Hip voelt zich ziek…de dokter komt langs!
Week van 24-28/01: Hip voelt zich ziek…de dokter komt langs!
Week van 31/01-04/02: Hip zijn haren zitten in de knoop, we leren over de kapper.
Week van 07-11/02: Hip zijn haren zitten in de knoop, we leren over de kapper.