zondag 6 mei 2012

Het eerste korte weekje, thema baby.



We leerden al heel wat deze week. Babytjes die in de buik zitten noemen we foetussen, ze hangen vast aan de mama met hun navelstreng, zo krijgen ze lucht en eten. Babytjes zitten in een zak (vlies) gevuld met water om de baby te beschermen en om de baby lekker warm te houden.
Als babytjes geboren worden huilen ze bijna altijd, dit omdat ze het dan erg koud hebben, en omdat ze een beetje bang zijn. De navelstreng die wordt doorgeknipt met een schaar, maar goed ook anders zaten alle mama's ook bij ons in de klas...dat zou een beetje gek zijn!
Wanneer de kinderen in groepjes bij de juf kwamen werken, konden de andere kinderen lezen in onze mama-bibliotheek, experimenteren met de magneetjes, bloemen versieren voor het feest van meneer pastoor, onze baby's verzorgen in onze crèche,...

Maandag startten we onze dag met het bekijken van onze eigen geboortekaartjes en babyfoto's, want er zijn er toch wel enkelen bij die het moeilijk kunnen geloven dat ook zij ooit een baby geweest zijn!
Ik heb beslist voor het gemak gewoon iedereen z'n kaartje en foto's te kopiëren, jullie krijgen de andere allemaal terug.
Enkele activiteiten deze week:
* fotospel
* vergelijken van kinderen in gewicht / grootte
* openen van onze weegtafel
* bezoek van Amélie (zusje van  Louise) op vrijdag
* afwerken cadeautje moederdag
* TIC TAC - voorsteling samen met de kinderen van juf Vicky
* bekijken van een aflevering schooltelevisie op groot scherm (over hoe je een baby moet wassen, ludiek filmpje)
*wassen van onze poppen, in groepjes
*poppenspel , samen met de kinderen van juf Vicky
*experimenteren met speeldeeg - maken van "nep-doopsuiker"