dinsdag 1 mei 2012

Weekweetjes 02-11/05/12: De bollebuikbaby!

In onze eerste korte week leren we over de baby in de buik. Hoe groeit zo een baby, hoe ziet dat er dan uit? Hoe eet en drinkt die baby, plast een baby in de buik? Waarom zit er zoveel water in de buik van de mama's? Kan je de baby voelen bewegen?
Je ziet het, we hebben veel vragen en er zullen er ongetwijfeld nog veel bijkomen uit de kinderen zelf. Aan de hand van foto's en prentenboeken zoeken we antwoorden op deze vragen.
Hopelijk weten we al veel tegen vrijdag want dan komt Sofie (mama van Isaura) in onze klas met haar hele dikke (hoogzwangere) buik! Hopelijk hou je het nog vol tot dan hé Sofie... Dit bezoekje zal zeker plezant worden, even voelen aan de buik, misschien zelfs even luisteren of we iets horen, met een stethoscoop naar de baby z'n hartje luisteren, en zelfs echte echografieën bekijken.

In de tweede week leren we over de verzorging van een pasgeboren baby. Wat gebeurt er met de navel, hoe wordt een baby gewassen, wat doen baby's graag, wat doen ze niet graag?
Misschien komt er wel een baby'tje naar school die week, zodat we dit allemaal eens zelf kunnen ondervinden.
We gaan onszelf meten en wegen. Is er een groot verschil met de baby's (poppen) in onze klas. Wie is er de grootste? Wie de kleinste? Na dit experimentje openen we de "weegtafel" met verschillende weegschalen en verschillende materialen om te wegen.
We maken ook doopsuiker met speeldeeg, en wie wil kan ook zelf geboortekaartjes maken. Hiervoor moeten we lettertjes stempelen. wie kan er z'n eigen lettertjes herkennen?

We spelen ook een spel met onze eigen geboortekaartjes en babyfoto's.
Ik zou jullie willen vragen tegen maandag 7 mei allemaal een babyfoto van je eigen kleuter, een foto van nu ongeveer en hun geboortekaartje mee te geven naar school. (Wanneer je je origineel kaartje of een originele foto meegeeft zal ik hier een kopietje van nemen, stop je er dan wel even een briefje bij?)


Ziezo, onze 2 weken zitten goed in elkaar... Morgen beginnen we eraan!

Oh ja.....bijna vergeten! We maken uiteraard ook een cadeautje voor moederdag! Shhh GEHEIM!!!