zondag 14 oktober 2012

Weekweetjes 15-26/10/12: Naar het bos met heksje Mimi!



Heksje Mimi is niet zomaar een heksje... ze is het allerliefste heksje van de hele wereld en ze kan ontzettend goed toveren.
Heksje Mimi gaat dan ook naar de toverschool. De komende 2 weekjes "toveren" we onze klas ook om in een toverschool waar we toversoep zullen leren maken, en waar we heksje Mimi met alles zullen helpen.

Op maandagmorgen maken we het lekker donker in de klas, we steken de kaarsjes aan en we luisteren naar heksenmuziek (lieve heksenmuziek hoor...).
We starten met het verhaal: "Heksje Mimi tovert iedereen in slaap!"
Na de speeltijd gaan we dan samen met heksje Mimi naar het kleine bos achter de school op zoek naar herfstspullen om de dozen in onze toverschool te kunnen vullen.


Verder zullen we deze week ook nog een bewegingsspel spelen met bezems, kijken naar een poppenspel over heksje Mimi, een omloop doen in de rode zaal om ingrediƫnten te verzamelen voor onze ECHTE toversoep, taal en raadselspelletjes spelen, een bosspel met kruiwagens op een zonnige middag (hopelijk), het waarnemen en proeven van herfstvruchten, we maken een herfstorkest (muziek maken met alles uit de natuur), een spinnenlied aanleren en spelen met enkele herfstliedjes, begrippen inoefenen en nog zoveel meer!

Het worden vast en zeker leuke dagen...
Alvast bedankt aan alle chauffeurs voor onze bosuitstap nu vrijdag!



Daaaaaag,

Juf Kaat