zaterdag 24 november 2012

Weekweetjes 26/11-07/12: Welkom Sinterklaasje!


Dag Sinterklaasje,
daaaag 
daaaag
daaaag 
daaaag
zwarte Piet!



Het is zover! Sinterklaas is in het land en zijn gekke pietjes zijn erbij! In deze drukke periode probeer ik wat rust te creëren voor onze vrienden in de klas. Op maandag starten we dan ook met het aansteken van de kaarsjes, het doven van de lichten en het uithalen van ons verteltheater! Een rustige, gezellige start van de week!

Ik probeer ook aan de kinderen mee te geven dat Sinterklaas een lieve man is die in onze klas niet zal binnenkomen. Wel in de rode zaal, maar alleen als wij dat weten! Onze klas is volledig veilig! En die gekke pietjes, zijn ook echt GEKKE pietjes, geen boemannen die de kindjes in de zak stoppen hoor, maar lieve gekke jongens en meisjes die met koekjes gooien en met pakjes sleuren en die altijd liedjes zingen en dansen en spelen met de kinderen.



De zak die dient voor iets anders! En dat zullen wij zelf ondervinden! Er ligt namelijk een zak vol pakjes in de klas waarmee we woensdag het kadootjesspel zullen spelen. Kadootjes vergelijken, schudden, sorteren, dansen met onze kadootjes en nog veel meer.




Deze week maken we ook allemaal ons eigen stokpaard. Het moet af zijn tegen dat de Sint naar onze school komt, want dan zingen en dansen wij voor hem het lied: "KOM VAN DAT DAK AF...ZWARTE PIET !"






We willen graag ons schoentje zetten in de klas, maar niet zomaar een schoentje! 1 die we zelf hebben mogen schilderen. Brengen jullie een oude schoen mee van mama, papa, broer, zus, of jezelf die we volledig mogen pimpen?




Uiteraard kunnen we nog veel meer doen. Wie graag knutselt kan een vlag versieren, de baard kleven van de sint, een pietenmuts versieren, de wortel voor het paard kleven en een schoen versieren! Wie liever gaat spelen kan met de stoomboot spelen, sinterklaaspuzzels maken, lezen in de boekenhoek,...

Ziezo, we kunnen starten!

Oh ja, bijna vergeten!
Woensdag komt theater Propop naar school met de voorstelling "Zie ginds zinkt de stoomboot!"
We zullen er met z'n allen van genieten...