zaterdag 29 oktober 2011

Weekweetjes 7 - 18 november 2011: SUPERHELDJES!

Hoe Superheldjes eruitzien? Jullie denken waarschijnlijk spontaan aan mega mindy en co, maar……Ik weet ‘t! Het zijn groene, geslurfde mannetjes met vleugels en staart. En ze zijn klein, die Superheldjes. Maximaal 17 mm. Ze zijn altijd overal te vinden. Door zijn camouflageshirts valt een Superheldje nooit op. Je hebt shirts in de volgende ‘kleuren’: poep, wolk, gras, haar, wesp, water, hout etc. Je ziet de Superhelden dus eigenlijk niet. Maar hun doel is belangrijk: mensen helpen. Hoe ze dat doen? Die gekke, groene wezentjes veroorzaken dan wel kleine ongelukjes die vervelend lijken, zoals in een hondendrol stappen, gestoken worden door een wesp of te laat komen op school. Maar eigenlijk is het geweldig dat de Superheldjes dit regelen, want anders....................

En wat denken jullie, dit klinkt best allemaal interessant hé! De komende 2 weken werken en leren we over Superhelden. Het boek “SUPERHELDJES” van LOES RIPHAGEN is wel veeeeel te moeilijk voor mijn sloebers, maar we halen er gewoon de beste stukjes uit!

-We maken een superhelden T-shirt waarmee we allerlei “superheldendingetjes” kunnen doen! Ik denk maar aan:
*het toilet doorspoelen na een plasje
*onze papiertjes in de juiste vuilbak deponeren
*spulletjes die in onze klas per ongeluk op de grond vallen, snel oprapen!
*in een “superhelden-rij” leren stappen!

-We maken een heldenparcours in de gang, waar we met een cape en masker leren hoe we een superheld worden!

-We leren rond het gevoel : bang zijn. Wanneer zijn we wel eens bang, hoe voelt dat? Wanneer ben je dapper? Vind je dit leuk?

-SHHHHHHHHHH, we maken ook een cadeaut je voor onze grootouders! Niets verklappen hoor!



DE MEESTEN KREGEN REEDS EEN BRIEFJE MEE, MAAR VOOR DE ZIEKEN EN DE THUISBLIJVERS NOG EVEN DIT: BRENGEN JULLIE MAANDAG EEN T SHIRT MEE NAAR SCHOOL WAAROP WE MOGEN SCHILDEREN? DIT MAG EEN WITTE OF GEKLEURDE ZIJN? MAAR LIEFST WEL EEN EFFEN.



Onze eerste week telt maar 4 dagen, dus zal snel voorbijvliegen! En in onze tweede week hebben we 2 keer grootouderfeest en een zwemuitstap! Ik wil dus vragen om indien mogelijk veel naar school te komen, anders wordt het erg lastig om de cadeautjes tijdig af te werken…
Ben je ziek, dan ben je ziek natuurlijk! Daar kan je niks aan doen!