woensdag 12 oktober 2011

Weekweetjes 17-28 / 10/ 2011: De bende van de bosklappers!

Bericht aan alle mama’s en papa’s van mijn bosklappers!

Juf Sabrina gaf een mooie aanzet rond het thema “samen naar het bos” maar bij mij begint het nu echt wel te kriebelen om er zelf nog wat dieper op in te gaan.
De volgende 2 weken ligt de nadruk vooral op de schatten die we in het bos hebben gevonden. Kastanjes, eikels, blaadjes, stokjes, spinnetje, miertjes,… we krijgen allemaal onze eigen schattendoos en kunnen naar hartenlust verzamelen. Ik weet nu al bij wie de doos snel vol zal zijn! Hehe

We gebruiken opnieuw de schaar, maar gaan dit keer reeds een stapje verder. We proberen al eens samen met de juf op dikke lijnen te knippen. We knippen enkele bosdieren in 2 stukken en proberen die daarna opnieuw te kleven. Pfff moeilijk hoor!

We stempelen de herfstblaadjes aan de bomen en we maken ons hiervoor eens goed vuil! We gebruiken helemaal geen sponsjes of penselen, maar onze eigen vingers!

We gaan op stokkenjacht in de grote tuin achter onze school. Met stokken sleuren tot in onze klas om ze later om te toveren tot een mooi en lichtgevend spinnenweb. Wie durft er dit boven z’n bed te hangen???

We leren tellen tot 3, we gebruiken de begrippen (groot – middelgroot – klein ) die we leerden tijdens het thema “jarig zijn”opnieuw en ook de kleuren herhalen we spelenderwijs.

Vrolijke bosgroetjes!